Hvid

Producten 1-32 van 41

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Hvid (spreek uit als viiiiiit) maakt de mooiste baby- en kinderaccessoires van merinowol. Alles wordt gemaakt in een breiatelier in België en afgewerkt door Hvid zelf. De babycollectie bestaat uit prachtige dekens, slofjes, speendoekjes, mutsjes en knuffeltjes. Voor de grotere kinderen zijn er in het seizoen mutsen en sjaals. Alle items van Hvid worden op bestelling gemaakt. Daarom is er nooit sprake van overproductie en heb je gegarandeerd een uniek product in handen.

Hvid en wol

De voordelen van wol 
Wol heeft nog altijd een beetje een stoffig imago. Maar wol is bezig met een comeback. Want het materiaal past juist zo goed in de huidige duurzaamheids-trend. We geven je een aantal redenen om voor wol te kiezen.

 1. Wol ademt
  Wol creëert als het ware een eigen micro-klimaat rondom je baby. In de zomer neemt wol vocht op en in de winter houdt het de warmte vast. En dat is perfect voor newborn baby’s die nog moeite hebben hun lichaamstemperatuur vast te houden.
 2. Wol is superzacht
  HVID maakt gebruik van merinowol. Deze wol van het merinoschaap is de allerzachtste ter wereld en kriebelt niet.

 3. Wol is schoon
  Je hoeft een wollen item niet zo vaak te wassen. Er zit namelijk lanoline in. Als wol vochtig wordt, komt er een beetje lanoline vrij, wat werkt als een soort antibacteriële zeep. Daarom is een beetje vochtig maken en aan de lucht laten drogen voldoende om wol schoon te maken.
 4. Wol is anti-allergisch
  Door de natuurlijke eigenschappen van wol hebben kinderen met allergieën minder last van allergische reacties bij het dragen van een wollen item.

 

Twijfel je over een item, neem dan gerust contact met ons op over de maat of pasvorm.