Verzending en retournering

Bestellingen die op werkdagen voor 12:00 s'middags geplaatst (en betaald) zijn, worden dezelfde dag nog verzonden. Wij verzenden met pakketpost van GLS. Zij leveren van maandag - vrijdag. Zendingen zijn traceerbaar en vallen onder de standaard aansprakelijk van GLS.
Bestellingen die op vrijdag na 12.00 uur worden geplaatst of in het weekend, worden de maandag erna verzonden. Voor nationale feestdagen gelden uitzonderingen.

Verzendmogelijkheden:

Verzenden binnen Nederland

Bij bestellingen boven de €100,- rekenen wij geen verzendkosten.
Bij bestellingen onder de €100, bedragen de verzendkosten €3,95

Ophalen in de winkel

Ophalen in onze winkel is ook mogelijk: Herenstraat 130 te Wateringen. Je ontvangt van ons een mail zodra de bestelling gereed ligt.

Verzenden naar het Buitenland

Verzenden naar het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden:

LandVerzendkostenGratis verzending vanaf

België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk  € 7,50 € 150,-
Spanje, Hongarije, Ierland, Portugal, Slowakije, Slovenië, Zweden, Italië, Polen & Tsjechië  €14,- € 250,-
Albanië, Andorra, Bulagrije, Bosnië & Herzegovina, Wit-Rusland, Zwitserland, Cyprus, Estland, Finland, Faroër, Gibraltar, Griekenland, Kroatië, Ijsland, Litouwen, Letland, Moldavië, Macedonië, Malta, Montenegro, Noorwegen, Roemenië, San Marino, Servië, Turkijke, Oekraïne, Vaticaanstad  €20,- € 350,-
Rest van de wereld  € 25,- € 400,-

TAX FREE
Tax Free is van toepassing op niet EU-landen. Voor bestellingen en verzendingen naar deze landen zal geen BTW worden gerekend. Dit zal, na keuze van het land, automatisch worden verrekend.
Het is mogelijk dat u bij ontvangt van het pakket nog een toeslag bijkomt voor invoerrechten en BTW. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de verzendkosten van Kids Department. Voor meer informatie hierover kunt het beste contact opnemen met de lokale douane.

RETOURNEREN / RUILEN

Wij begrijpen goed dat je op je gemak de kleding even rustig met de kinderen wilt passen en eventueel wilt combineren om zo te leukste outfits voor je kids te maken.
Je hebt 14 dagen bedenktijd en wij doen niet moeilijk over ruilen of retourneren.
Dus is het artikel niet naar wens of is de maat niet naar wens? Geen probleem want bij de Kids Department kun je de artikelen binnen 14 dagen retour sturen. Je kunt het product ruilen of je kunt het geld terugkrijgen.

Retourneren?

 • Een item retour sturen kan binnen 14 dagen na ontvangst bestelling.
 • Voeg de factuur of kopie factuur bij de retourzending. Zo weten we waar de zending vandaan komt.
 • Artikelen dienen in oorspronkelijke staat teruggestuurd te worden, met aangehechte prijskaartjes.
 • De kosten voor de retourzending zijn voor de afzender.
 • Na ontvangst van de retourzending, controleren wij de teruggezonden artikelen en betalen wij je het aankoopbedrag (incl evt verzendkosten voor de heenzending - indien de gehele order retour komt) binnen 10 werkdagen terug, afhankelijk van de gekozen betaaloptie.
 • Artikelen dienen ongedragen en onbeschadigd te zijn. (de artikelen worden ook niet teruggenomen als deze gewassen zijn, er zelf een gebrek getracht is te herstellen, de gebruiksaanwijzing/gebruiksinstructies niet zijn opgevolgd).
 • Indien de bestelling gratis is verzonden en je wilt een deel van de bestelling retourneren waardoor het nieuwe orderbedrag uitkomt onder de gratis verzendingsgrens, dan komt de gratis verzending te vervallen. Deze kosten zullen in mindering worden gebracht op het retourbedrag. Voor pakketpost geldt dat er €3,95 ingehouden wordt.
 • Indien je wenst, kun je het herroepings/retourformulier invullen. Deze kun je hier downloaden. (Is overigens niet verplicht)
 • Voor retouren vanuit het buitenland (buiten de EU) geldt dat alle extra kosten zoals inklarings- en douanekosten, voor rekening van verzender komen. Deze worden ingehouden op het te retourneren bedrag.

Ruilen?

 • Stuur een email naar info@kidsdepartment.nl met daarin het factuurnummer of ordernummer om een artikel te ruilen. Geef daarbij aan welk artikel je wilt ruilen en het nieuwe gewenste artikel of andere maat.
 • Stuur het artikel welke je wilt ruilen in de originele verpakking en verzenddoos naar ons retouradres. Uiteraard staat het je vrij om zo klein mogelijk te verzenden om kosten te besparen.
 • De kosten voor de retourzending / ruiling zijn voor de afzender.
 • Zodra wij de retourzending hebben ontvangen sturen wij (binnen Nederland) het nieuwe artikel eenmalig kosteloos op. Blijkt achteraf nogmaals de maat niet goed te zijn en u wilt voor een tweede keer ruilen? Dat kan, echter vragen we dan een toeslag van €3,95 voor verzenden. LET OP! Voor buitenlandse bestellingen vragen we een vergoeding van 50% van de verzendkosten.
 • Wij kunnen artikelen alleen ruilen indien deze ongedragen en niet beschadigd zijn.

Retouradres

Kids Department
O.v.v. ruilen of retourneren (afhankelijk van uw keuze)
Herenstraat 130
2291BK Wateringen