Verzending & retourneren

 

Verzenden binnen Nederland:

Bestellingen die op werkdagen voor 12:00 s'middags geplaatst (en betaald) zijn, worden doorgaans dezelfde dag nog verzonden. Echter tijdens sale periodes en tijdens nieuwe lanceringen, kan het voorkomen dat er een vertraging in de levering zit. Wilt u uw zending spoedig ontvangen dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen om na te gaan wat er mogelijk is.

 • Bij bestellingen boven de €100,- rekenen wij geen verzendkosten.

 • Bij bestellingen onder de €100, bedragen de verzendkosten €4,00

Wij verzenden met pakketpost van GLS. Zij leveren van maandag - vrijdag. Zendingen zijn traceerbaar en vallen onder de standaard aansprakelijk van GLS. Bestellingen die op vrijdag na 12.00 uur worden geplaatst of in het weekend, worden de maandag erna verzonden. Voor nationale feestdagen gelden uitzonderingen.

Ophalen in de winkel:

Ophalen in onze winkel is ook mogelijk: Herenstraat 130 te Wateringen. U ontvangt van ons een mail of een WhatsApp zodra de bestelling klaarligt.

Tarieven voor verzenden naar het buitenland:

Land

Verzendkosten

Gratis verzending vanaf

 

België, Duitsland

 €8,00

€ 150,-

 

* Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk

 €9,00

€ 200,-

 

* Spanje, Hongarije, Ierland, Portugal, Slowakije, Slovenië, Zweden, Italie, Polen & Tsjechië

 €19,00

€ 250,-

 

* Albanië, Andorra, Bulagrije, Bosnië & Herzegovina, Wit-Rusland, Zwitserland, Cyprus, Estland, Finland, Faroër, Gibraltar, Griekenland, Kroatië, Ijsland, Litouwen, Letland, Moldavië, Macedonië, Malta, Montenegro, Noorwegen, Roemenië, San Marino, Servië, Turkijke, Oekraïne, Vaticaanstad en de rest van de wereld

 € 25,00

€ 400,-

 

* Tarief geldt voor pakketten beneden 5 kilo. Meerkosten voor orders boven 5 kilo zullen wij per mail offreren.

TAX FREE
Tax Free is van toepassing op niet EU-landen. Voor bestellingen en verzendingen naar deze landen zal geen BTW worden gerekend. Dit zal, na keuze van het land, automatisch worden verrekend.
Het is mogelijk dat u bij ontvangt van het pakket nog een toeslag bijkomt voor invoerrechten en BTW. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de verzendkosten van Kids Department. Voor meer informatie hierover kunt het beste contact opnemen met de lokale douane.

Retourneren / ruilen:

Wij begrijpen goed dat u op uw gemak de kleding even rustig met de kinderen wilt passen en eventueel wilt combineren om zo te leukste outfits voor je kids te maken.
U hebt 14 dagen bedenktijd (na ontvangst bestelling) en wij doen niet moeilijk over ruilen of retourneren.

Retourneren:

 • Een item retour sturen kan binnen 14 dagen na ontvangst bestelling en met pakbon. De datum van de poststempel geldt in dit geval. 

 • LET OP! Indien de bestelling gratis is verzonden en u wilt een deel van de bestelling retourneren waardoor het uiteindelijke orderbedrag uitkomt onder de gratis verzendingsgrens, dan komt de gratis verzending te vervallen. Deze kosten van €4,- zullen in mindering worden gebracht op het retourbedrag.

 • Artikelen dienen in oorspronkelijke staat teruggestuurd te worden, met aangehechte prijskaartjes. Uiteraard staat het u vrij om zo compact mogelijk te verzenden zodat het retourkosten bespaard. Echter items zoals schoenen, lifestyle items welke in een doos zitten, dienen wel in oorspronkelijke staat retour te worden gezonden.

 • De kosten voor de retourzending zijn voor de afzender. 

 • Na ontvangst van de retourzending, controleren wij de teruggezonden artikelen en betalen wij het aankoopbedrag (incl evt verzendkosten voor de heenzending - indien de gehele order retour komt) binnen 10 werkdagen terug, afhankelijk van de gekozen betaaloptie.

 • Artikelen dienen ongedragen en onbeschadigd te zijn. (de artikelen worden ook niet teruggenomen als deze gewassen zijn, er zelf een gebrek getracht is te herstellen, de gebruiksaanwijzing/gebruiksinstructies niet zijn opgevolgd).

 • Indien u wenst, kunt u het herroepings/retourformulier invullen. Deze kunt u hier downloaden, (Is overigens niet verplicht).

 • Voor retouren vanuit het buitenland (buiten de EU) geldt dat alle extra kosten zoals inklarings- en douanekosten, voor rekening van verzender komen. Deze worden ingehouden op het te retourneren bedrag.

Ruilen:

Om een artikel te ruilen, kun je het gewenste item zelf online reserveren. Dit kun je als volgt doen:

 • Bestel het nieuwe gewenste item;
 • Geef bij betaalwijze aan 'betalen in de winkel' en bij verzendmethode 'afhalen in de winkel'.
 • Vervolgens kun je in het opmerkingenveld aangeven dat het om een ruiling gaat. 
 • Zodra wij de ruiling in goede orde hebben ontvangen koppelen wij dit naar u terug. Vergeet niet op of in het pakketje te vermelden dat het een ruiling betreft.
  Let op: voor ruilingen naar België zijn wij genoodzaakt €4,00 verzendkosten in rekening te brengen.
 • Stuur het artikel welke u wilt ruilen naar ons retouradres. Uiteraard staat het u vrij om zo compact mogelijk te verzenden om kosten te besparen.
 • De kosten voor de retourzending / ruiling zijn voor de afzender. Wel zenden we het te ruilen item, kosteloos toe.
 • Zodra wij de retourzending hebben ontvangen sturen wij (binnen Nederland) het nieuwe artikel eenmalig kosteloos op. Blijkt achteraf nogmaals de maat niet goed te zijn en u wilt voor een tweede keer ruilen? Dat kan, echter vragen we dan een toeslag van €4,00 voor verzenden. LET OP! Voor buitenlandse bestellingen vragen we een vergoeding van 50% van de verzendkosten.
 • Wij kunnen artikelen alleen ruilen indien de items ongedragen en niet beschadigd zijn.
Je mag de artikelen binnen 5 werkdagen retourneren naar:
Kids Department
O.v.v. Ruiling 
Herenstraat 130
2291 BK Wateringen