Susan Bijl

Producten 1-32 van 60

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Wat ooit begon met een vrij simpel concept van een shoppingbag is uitgegroeid tot een tas waar je mee gezien wilt worden. Een Susan Bijl tas is niet alleen fijn in gebruik, makkelijk uit te vouwen, maar ook oersterk!

Susan Bijl in Stijl

In de jeugd van Susan was de favoriete manier van haar kamer opruimen, lekker alles weggooien. Ze wilde het liefst zo min mogelijk spullen in haar kamer hebben. Hier kwam deels haar idee vandaan om afval te verminderen door een tas te maken waar ze alles in kon bewaren. En de Nederlandse filosofie van ‘less is more’ komt zeker tot zijn recht in haar collecties.

Het Design

Het originele design van Susan Bijl tassen zijn geïnspireerd op de silhouet van een normale plastic tas. Door een eigen draai te geven aan het ontwerpen van een kleurrijke variatie, ging ze samenwerken met een fabriek die ook vliegers maakt, waardoor de tassen lichtgewicht en supersterk zijn.

Collectie

Susan Bijl begon met een kleine oplage, waarvan ze de eerste 400 tassen zelf maakte in haar studio in Rotterdam. Toen het merk steeds meer begon te groeien na goede ervaringen met winkels en recensies van enthousiaste klanten was er steeds meer vraag naar de tassen en werd het bedrijf vanzelf groter.

In 2012 begon het ontwerpen van nieuwe collecties en heeft Susan Bijl meerdere producten zoals The New Pouch, The New Backpack en The New Bum Bag.