Privacy and Cookie Beleid

Cookies

Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social Media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Neem hiervoor contact op via onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden

Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.


Meer informatie over Cookies

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen
Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising

Privacyverklaring van Kids Department

 

Kids Department heeft deze privacyverklaring opgesteld omdat wij uw privacy belangrijk vinden. Wij zorgen ervoor dat de verwerking van uw persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. 

 

Over Kids Department 

Kids Department is een kledingwinkel met een webshop dat zich richt op unieke kinderkleding- en accessoires van maat 50-152. Ieder online en offline bezoek voelt als een kinderfeestje, u raakt er nooit uitgekeken en doet er continue inspiratie op. 

 

Wij zijn op de volgende manier te bereiken:

                  Adres: Herenstraat 130, 2291 BK te Wateringen

                  Website: www.kidsdepartment.nl

                  E-mail: privacy@kidsdepartment.nl

                  Telefoonnumer: +31 174 731 648

                  KvK-nummer 56727852

 

Welke persoonsgegevens verwerken wij van u? 

Als u contact met ons opneemt voor een vraag verwerken wij de volgende persoonsgegevens: uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Als wij een online overeenkomst met u sluiten, dan zijn ook uw adres, woonplaats, betalingsgegevens van belang om te registeren. Bij een bezoek aan onze website wordt het IP-adres verwerkt.

 

Waarom verwerken wij uwpersoonsgegevens?

Als wij persoonsgegevens verwerken, dan is dat voor een reden. Wij verwerken gegevens op basis van één van de volgende gronden:

  • de gegevens zijn noodzakelijk voor de uitvoering van onze dienstverlening;
  • wij hebben uw toestemming om de gegevens te verwerken;
  • wij hebben een gerechtvaardigd belang bij de verwerking van uw gegevens;
  • u hebt de persoonsgegevens aan ons bekend gemaakt zonder dat u daartoe verplicht was.

 

Voor welk doel verzamelen wij uw gegevens?

Wij verzamelen persoonsgegevens niet zomaar, maar doen dat met één van de volgende doelen:

  • het opnemen van contact met u;
  • het sluiten van een online overeenkomst met u;
  • het uitvoeren van onze dienstverlening;
  • het versturen van een nieuwsbrief, mits u zich daarvoor hebt aangemeld;
  • het betalen van facturen;
  • het analyseren van het gebruik van de website; 
  • als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Hoe lang bewaren we persoonsgegevens?

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door u gevraagde dienst te leveren. Hierbij sluiten we aan bij het verjaringstermijn van vijf jaar. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht. Wat betreft factuurgegevens houden wij ons aan de wettelijke bewaartermijn van zeven jaar. 

 

Minderjarigen

Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen van personen die jonger zijn dan 18 jaar. Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan direct contact met ons op. Wij verwijderen dan deze informatie.

Hoe zijn uw gegevens beveiligd?

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Uw verbinding met onze website is versleuteld middels SSL (Secure Socket Layer). Zo kunnen onbevoegde derden de informatie die u met ons deelt via onze website niet inzien. Wij houden onze website en onze systemen up-to-date en controleren regelmatig op onregelmatigheden.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Wij delen uw persoonsgegevens slechts met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Zo kunnen wij persoonsgegevens met onze partners delen als dit ten goede komt aan het afhandelen van onze correspondentie, overeenkomsten, contracten en/of betalingen. Met onze verwerkers sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Wij blijven natuurlijk verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Gegevens van websitebezoek

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden door het plaatsen van cookies. Deze gegevens gebruiken wij om een beter beeld te krijgen van onze bezoekers en om onze dienstverlening en website te ontwikkelen en aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren.

Op de website gebruiken wij Google Analytics om de werking van de website te kunnen analyseren en om het rendement van verkeersbronnen te kunnen meten. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven.

 

Webwinkelsoftware: 

Interactivated E-commerce

De website is ontwikkeld met software van Interactivated E-commerce. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Interactivated E-commerceheeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zal uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Interactivated E-commerce is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Het EU/US Privacy Shield is van toepassing, uw gegevens worden mogelijk in de Verenigde Staten verwerkt.

 

Payment processores: 

PayPal

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in de webshop maken wij gebruik van het platform van PayPal. PayPal verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en betaalgegevens zoals bankrekening- of creditcardnummer. PayPal heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. 

PayPal behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van PayPal’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. PayPal bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

 

MultiSafePay

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in de webshop maken wij gebruik van MultiSafePay. MultiSafePay verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en betaalgegevens zoals bankrekening- of creditcardnummer. MultiSafePayheeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. 

MultiSafePaybehoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van MultiSafePay’sdienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. MultiSafePaybewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

 

Afterpay

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in de webshop maken wij gebruik van Afterpay. Afterpay verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en betaalgegevens zoals bankrekening- of creditcardnummer. Afterpayheeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. 

Afterpaybehoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Afterpay’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Afterpaybewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

 

Verzenden & logistiek

PostNL
Om onze diensten te kunnen uitvoeren, maken wij gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de bestellingen die zijn gedaan op onze website. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

 

GLS

Om onze diensten te kunnen uitvoeren, maken wij gebruik van de diensten van GLS voor het uitvoeren van de bestellingen die zijn gedaan op onze website. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met GLS delen. GLS gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat GLS onderaannemers inschakelt, stelt GLS uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

 

Social media

Op de website zijn knoppen opgenomen van Social Media om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Pinterest. Deze knoppen worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door de aanbieder zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Leest u de privacyverklaring van Facebook, Instagram en Pinterest om te zien wat zij met uw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken. 

 

Nieuwsbrief: 

MailChimp 

Wij bieden, door gebruik te maken van MailChimp, een nieuwsbrief aan waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over nieuws op het gebied van onze aanbod. Uw e-mailadres wordt alleen met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

 

Ontvangers van persoonsgegevens:
We delen uw gegevens met de overigen derden, waaronder onze verwerkers: 

Hosting van onze website 

WordPress 

CRM systeem 

Boekhouder 

Mailservers 

Telefoondiensten 

Pinsysteem

 

Uw rechten als betrokkene

Als u een relatie heeft met ons bedrijf, heeft u het recht om uw persoonsgegevens in te zien, aan te laten passen of te laten verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken, over te laten dragen aan een derde partij of u zelf en om bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u voor elk van deze rechten aanvullende informatie vinden.

 

U kunt uw rechten uitoefenen door schriftelijk contact met ons op te nemen per e-mail op privacy@kidsdepartment.nl. Wij hebben de mogelijkheid om een kopie van uw identiteitsbewijs op te vragen om te kunnen vaststellen dat we de gevraagde informatie aan de juiste persoon verstrekken. Op de kopie van uw identiteitsbewijs kunt u uw pasfoto, machine readable zone en BSN-nummer onleesbaar te maken. Hiervoor kunt u de KopieID app gebruiken van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

Klachten

Hebt u een klacht over de verwerking van uw persoonsgegevens? Laat het ons weten en wij zullen ons best doen om er samen met u uit te komen.

 

U hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

 

Wijzigingen 

Wij hebben het recht om deze privacyverklaring van tijd tot tijd aan te passen. Om die reden adviseren wij de privacyverklaring af en toe te raadplegen om te zien of er wijzigingen zijn doorgevoerd. Bij grote wijzigingen zullen we u informeren via onze website.

 

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 1 juli 2018.