Logo Kids Department
Swipe to the left

Let's meet the crew - final episode

19 mei 2017 0

Dit is alweer de laatste 'Let's meet the crew'. De afgelopen maanden heb je kennis gemaakt met Brenda, Ronny, Marloes en Fleur. De laatste 5 vragen worden aan Lisette gesteld. Mama van 2 kids en drie dagen aanwezig in de winkel.

 1. Hoe ben je bij Kids Department terecht gekomen?
  Mijn dochter Roos zit bij Brenda's zoon Kian in de klas. Zij spelen al sinds kleutertijd met elkaar waardoor we meer contact kregen. Omdat het steeds drukker in de winkel werd en Brenda en Ronny ondersteuning nodig hadden, kwam ik een keer per week helpen in de winkel. Dat deed ik naast mijn vaste baan. Omdat ik een marketing achtergrond heb, ben ik steeds meer activiteiten voor Kids Department gaan doen. Dat vond ik zo leuk dat ik mijn baan na bijna 20 jaar heb opgezegd en in 'het diepe' ben gesprongen.
 2. Was je bekend in de modewereld?
  Totaal niet! Ik heb altijd als marketing communicatie adviseur in de 'vis' gewerkt voor het Nederlands Visbureau (de promotie organisatie voor de Nederlandse vissector). Maar daardoor heb ik wel ervaring in styling (van magazines, promotiemateriaal, food- en modellenfotografie etc.), het organiseren van events, online marketing en social media. Ik had wel altijd het gevoel meer met kinderen te willen doen, dus eigenlijk paste Kids Department perfect bij mij.
 3. Wat doe je bij KD?
  Structureel schrijf ik de blogs en nieuwsbrieven en houd ik de Facebook pagina bij. Ook onderhoud ik de contacten met bloggers en media en organiseer activiteiten in de winkel.
  We zijn nu vooral bezig met de professionalisering en het structureren van de (on- en offline) communicatie activiteiten. We hebben een plan voor dit jaar gemaakt, dat we als houvast gebruiken voor onze marketing. Er is nog aardig wat te doen, maar het is een enorme uitdaging om steeds weer nieuwe acties te bedenken en te werken aan een groei van het bedrijf. Het geeft vooral een kick als je ziet dat sommige dingen werken!
 4. Welke uitdagingen heb je dit jaar nog op het programma staan?
  Dit weekend staan we weer op Flavourites. Dit keer in Utrecht. Zo'n beurs vergt altijd veel voorbereiding, maar het is zo leuk om te doen! Ook zijn we aan het brainstormen over een fashion weekend met JustbyManon in de herfst en zijn we natuurlijk alweer bezig met mooie dingen te bedenken voor de laatste maanden van het jaar.
  Verder is het voor mij persoonlijk een uitdaging meer kennis op te doen omtrent online marketing. Daarvoor volg ik webinars en trainingen, maar kan ook heel veel van Brenda en Ronny leren. Eigenlijk vullen we elkaar wat dat betreft goed aan.
 5. Wat is de stijl van jouw kids?
  Mijn dochter Roos is net 8 en ontwikkelt duidelijk een eigen stijl. Jurken en rokken maken plaats voor stoere broeken en leggings. Zwart vindt ze mooi, maar een Mini Rodini unicorn broekje trekt ze ook net zo makkelijk aan. Als het maar stoer is. Bang Bang Copenhagen en Little 10 Days zijn haar favoriete merken.
  Mijn zoon Mart is bijna 13 en heel makkelijk. Vrijwel alles wat ik mee neem voor hem trekt hij aan. Het liefst draagt hij I Dig Denim jeans of de Ashton sweatpants van Molo gecombineerd met een lekkere sweater of shirt van bv. Scotch Shrunk of NuNuNu. Helaas was het gele vest van Molo uit deze zomercollectie geen succes. Toen hij voor Pikachu werd uitgemaakt weigerde hij het vervolgens te dragen!

Dit was alweer de laatste blog in deze serie. Heb je nog vragen aan Brenda, Ronny, Marloes, Fleur of Lisette, stel ze gerust! Dat kan in de winkel, via Instagram of Facebook of de mail!


New Drop Mini Rodini

18 mei 2017 0

Kleur, kleur en kleur

Vandaag lanceert Mini Rodini de pre winter (!) collectie. Prachtige kleuren, voornamelijk pastels, gecombineerd met een prints die we al eerder van Mini Rodini hebben gezien: de panter, gordijn tassels en fijne streepjes. Alles weer uitgevoerd in jurkjes, shirtjes, broekjes en mutsjes. En vergeet de denim dungaree niet. Ook een must-have!

We laten je hier vast een paar toffe combinaties zien. Kan je niet wachten met shoppen, klik dan hier. De link werkt vanaf 10.00 uur!


Sparen voor korting

12 mei 2017 0

Op 12 mei kun je je spaartegoed gebruiken


Als je bij ons online of in de winkel als klant geregistreerd staat, spaar je automatisch voor korting op je aankopen. We geven het spaartegoed 2 keer per jaar vrij. Vanaf 12 mei geven we het 'zomertegoed' vrij. Dat betekent dat je je opgespaarde tegoed tot en met 11 juni kunt verzilveren in onze (web) shop. Iedereen in het klantenbestand ontvangt een mail met het spaartegoed en een unieke code. Heb je deze mail niet ontvangen en heb je wel spaartegoed? Stuur dan even een mailtje naar info@kidsdepartment.nl.

Voor alle duidelijkheid zetten we de voorwaarden nog even voor je op een rijtje.

Voorwaarden spaarsysteem Kids Department

 • Bij elke aankoop (non sale items) ontvang je ‘indirect’ korting op je aankoopbedrag.
 • Het spaartegoed is persoonsgebonden.
 • Om voor korting te sparen, dien je geregistreerd te zijn in het klantensysteem van Kids Department. Dat gebeurt automatisch als je een weborder plaatst. Je spaartegoed komt twee keer per jaar vrij. Wanneer het zover is, ontvang je een digitale waardecheque, op een door Kids Department te bepalen moment.

Voor het inwisselen van je spaartegoed, gelden de volgende regels:

 • Het spaartegoed dient in 1 keer besteed te worden op nieuwe collecties kleding.
 • Maximaal spaartegoed is €40,-
 • Niet geldig op kadobonnen, lifestyle items of i.c.m. kortingsacties.
 • Het reeds opgebouwde tegoed van klanten in de winkel staat al in het spaarsysteem. Hiervoor hoef je dus verder niets te doen.
 • LET OP! Als je je spaartegoed niet verzilvert vervalt je tegoed na de door Kids Department gecommuniceerde inwisselperiode (2 keer per jaar). Deze periode wordt per mail bekend gemaakt. Je begint in het nieuwe seizoen dan weer vanaf 0.
 • Voor artikelen aangeschaft met het shoptegoed geldt dat er alleen geruild kunt worden. Het shoptegoed komt dan ook te vervallen.
 • Winkelklanten mogen het spaartegoed op elk moment inwisselen (wel voor het einde van de inwisselperiode).

Testing .... Gigi Bloks

9 mei 2017 0

Het nut van Gigi Bloks

Aanvankelijk was ik niet zo heel enthousiast toen mijn collega's mij op Gigi Bloks wezen. "Dat wordt echt het speelgoed van dit jaar". Yeah right. Waarschijnlijk zag ik hetzelfde als veel andere ouders: een berg kartonnen dozen erbij in de woonkamer. Maar goed, toch besloten de Bloks in het winkelassortiment op te nemen. Maar voordat je het product zelf aan de man kunt brengen, moet je er eerst zelf mee aan de slag.

Vouwen
Dat deden we. Omdat we een filmpje wilden gaan opnemen, namen we meteen de doos met 60 blokken. De 'blokken' waren nog plat gevouwen. Dusssss.... eerst 60 stuks in elkaar zetten (vouwen, vouwen, vouwen). Dat viel best mee. In een klein kwartier was de klus met zijn tweetjes geklaard. Resultaat: een berg superstevige blokken. En dan creatief aan de slag. Ik heb er voor de winkel presentatietafeltjes van gemaakt. 't was even passen en meten, maar het resultaat mag er zijn. De blokken zijn zo stevig, dat je er zelfs op kunt zitten.

Testing with the kids
Test 1 was geslaagd. Daarna test 2: de kids. We namen de blokken mee naar de fotostudio waar we het filmpje gingen opnemen. (Let op: de blokken zijn opgevouwen best volumineus, dus zorg voor een auto met voldoende ruimte ;-). Daar stonden Juultje en Tyler klaar om zich lekker uit te leven. En wat denk je: ze gingen direct enthousiast aan de slag met een grote muur en toren. En wat is er leuker dan na het bouwen alles weer omver te gooien? Ook mochten de kids de blokken kleuren met wasco. Dat was niet zo'n handige zet. De wasco zat later aan alle handjes en dus overal... Gebruik thuis liever stiften of potloden.

1001 mogelijkheden
Al met al zijn de kids lekker lang bezig geweest. De mogelijkheden van de blokken zijn echt enorm. Hele speelhuisjes, auto's en beesten verrijzen. Ook het ruimtelijk inzicht wordt gestimuleerd. Dus is jouw kind een echte bouwer en houdt hij of zij wel van een uitdaging? Go for Gigi Bloks! Enne, wil je weten wat jouw kleine van de blokken vindt? Kom dan naar de winkel en probeer ze uit!

Groetjes, Lisette


Let's meet the KD crew - part 4

5 mei 2017 0

We zijn alweer toe aan de vierde '5 vragen aan' in de serie Let's meet the crew. Fleur is met haar 17 lentes de jongste bij Kids Department en werkt op zaterdag in de winkel. As. maandag doet ze eindexamen aan de Segbroek College in Den Haag.

1. Sinds wanneer werk je bij Kids Department?
Ik werk sinds eind september met veel plezier bij Kids Department. Ik ben eigenlijk via mijn moeder en Lisette aan deze bijbaan gekomen. Zij kennen elkaar van de voetbal, waar mijn broertje en Lisette's zoon spelen. Mijn moeder vertelde Lisette dat ik werkte bij bakker Bart maar eigenlijk op zoek was naar wat anders. Toevallig zochten ze bij Kids Department nog iemand voor op de zaterdag. Datzelfde weekend nog heb ik m'n contract bij bakker Bart opgezegd en een week later stond ik bij Kids Department te werken!

2. Waar bestaan je werkzaamheden uit?
Ik sta dus elke zaterdag in de winkel en wat ik daar vooral doe is het uitpakken van nieuwe collecties en het ophangen ervan in de winkel. Setjes kleding fotograferen (wat ik super leuk vind om te doen) en daarbuiten probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk klanten te helpen.

3. Wat vind je zo leuk aan het werken bij KD?
Ik vind de variatie heel erg leuk. Van nieuwe collecties uitpakken, mensen helpen tot kleding combineren. Het is altijd een gezellige sfeer en dat is heel erg fijn om in te werken. De styling events vond ik super! Ik heb er nu twee meegemaakt. Op mijn eerste werkdag had ik meteen de vuurdoop, want toen was er een JustbyManon styling event.

4. Je doet dit jaar eindexamen. Wat ga je hierna doen?
Ja klopt, als ik mijn Mavo diploma heb gehaald dit jaar ga ik na de zomervakantie naar het mbo voor de opleiding allround schoonheidsspecialiste. En hopelijk als alles goed verloopt daarna nog naar het hbo voor de opleiding huid therapeut. Ik wil later heel graag m'n eigen schoonheidssalon beginnen en dit wordt hopelijk het begin daarvan.

5. Wat is jouw favoriete item uit de zomercollectie (1 voor jongens en 1 voor meisjes)?
Oehh dat vind ik een lastige, er zijn namelijk erg veel dingen die echt heel tof zijn.. Voor de jongens vind ik de https://www.kidsdepartment.nl/scotch-shrunk-cut-sewn-swimshorts-combo-m.htmlzwembroek van Scotch Shrunk wel echt heel gaaf, dat is wel een favoriet van mij!
En voor de meisjes ga ik dan toch voor de Little 10 Days sweater, die trouwens ook gedragen kan worden door een jongen. Vind de kleur heel mooi en het staat bijna iedereen denk ik! https://www.kidsdepartment.nl/little-10-days-sweater-lavender-blue.html

De volgende keer alweer de laatste 5 vragen aan. Dan leer je Lisette beter kennen.

Baby must haves

29 april 2017 0

Naast een uitgebreide kledingcollectie voor pasgeborenen hebben wij ook een groot aantal items voor je baby-uitzet en kraamkado's in het assortiment. Nieuw in de shop is het merk Lodger, met mooie slaapzakken, swaddles en speendoekjes in Scandinavische stijl. Ook de babyboeken van Design Letters zijn een absolute must, net als de trendy melamine bekers. Done by Deer's babycollectie is zeer uitgebreid; van knuffels tot melamine servies, swaddles en babynestjes. En vergeet de bad- en bijtspeeltjes van Oli & Carol niet. Diertjes, autootjes, eendjes en bijtringen in allerlei kleuren. En tot slot de -altijd goed- nachtlampjes van
A Little Lovely Company. Dat wordt een leuk feestje!

Van links naar rechts:
Wrapper van Lodger
Babyboek van Design Letters
Swaddle van Carlijn Q
Knuffel Done by Deer
Kousen Mingo
Speelbal Oli and Carol
Lodger speendoekje
Nachtlampje A Little Lovely Company
Romper Little Indians


Throwback: Styling event

25 april 2017 0

Zoals jullie wellicht allemaal wel weten stonden onze deuren op 1 april weer open voor het styling event met JustbyManon. In een avond was het volgeboekt, dus je raadt het al: we hebben een stroom van enthousiaste ouders en kindjes in de winkel gehad. Vivian van der Wulp van de blog @hartendieven kwam ook met haar zoon Mats. Zij was zo enthousiast, dat ze voor ons een hele leuke blog schreef. Deze moesten we gewoon met jullie delen!

Yeah, 1 april!

Finally; het is 1 april. Ik kijk al lange tijd uit naar deze datum omdat ik een van de gelukkige ben die een plaatsje heeft weten te bemachtigen op het styling event van Kids Department en Just by Manon. Lucky me, want ik ben niet alleen fan van deze winkel, ik ben ook nog eens dol op alle adviezen en trends & ontwikkelingen van Just By manon die mij dagelijks weten te bereiken!

Het nodige advies kon ik op dit moment namelijk wel gebruiken. Mats van bijna 4 gaat aan smaakontwikkeling doen! Dat hij dit aan het ontwikkelen is kan ik als mama natuurlijk alleen maar toe juichen maar het zorgt wel voor de nodige discussie zo nu en dan. Meneertje heeft een aardige kast vol hangen, maar zijn voorkeuren gaan uit naar enkele items. Lees alles met streepjes en naar zachte materialen. Weinig variatie dus op dit moment en daarnaast komt hij in een nieuwe maat. Deze dag kwam dus al geroepen!

Kinderfeest
Dat deze dag niet alleen leuk is voor moeders werd al snel duidelijk toen ik de voorbereidingen voorbij zag komen op de instagram van @kidsdepartment. Prachtig gekleurde donuts kwamen er voorbij. Toen Mats dat zag vanmorgen had hij er helemaal zin in! ‘Mama, dus het is echt een feestje in die winkel?’ Ja! ‘Kom we gaan’…

Niets was minder waar dan alle aankondigingen. Het was feest. Ondanks de regen buiten was het een vrolijke en drukke boel in de winkel. Arma de fotografe was bij de entree lekker foto’s aan het schieten van een enorm schattige peuter tweeling en we hoorden veel vrolijke kinderstemmetjes. Mats vond het een beetje indrukwekkend die drukte dus kroop snel achter mijn been. Nadat we ons hadden aangemeld konden we zelf vast rond zoeken bij Mats kleding maat.

Yellow!
Ik zocht wat verdwaald rond bij zijn maat, de keuze was namelijk enorm en Mats had nog duidelijk geen interesse. Gelukkig kwam daar de redder in nood, styliste Sonja naar ons toe met de vraag of we een item hadden waarmee we aan de slag zouden willen gaan. Mijn oog was ondertussen al op een gele trui gevallen van Little 10 Days die ik al eerder bij Kids Department online had gespot. (Red: de trui is inmiddels uitverkocht). Geel staat Mats prachtig weet ik vanuit een eerder modeshoot en dat geel een trend kleur is dit seizoen had ik al geleerd van Just by Manon. Deze kleur komt dan ook vaak bij haar voorbij de laatste weken.

Dat ik advies nodig had om deze trui goed te mixen was al snel duidelijk. Ik zou namelijk al snel naar een jeans grijpen maar de styliste wist mij te laten zien dat wanneer ik het met zwart zou combineren de kleur eruit zou spatten. Wow dat het zeker effect! En wat vond Mats er van? Het duurde even voor we zijn aandacht kregen door al dat lekkers en die ballonnen maar die vond de stoffen heerlijk zacht, met name die van die trui. Misschien moet ik snel weer eens voor mijzelf ook gaan shoppen bij 10 days! De zwarte broek van luckyno7 wou hij ook wel passen. Gelukkig! Hij blij, ik blij!

Click, click…klaar!
Na het afstylen met een gave pet en te grappige ananas rugzak van Meri Meri was het tijd om naar de fotografe te gaan. Heerlijk om te zien hoe de stylisten en de fotografe kinderen enthousiast maken. Mats ging er helemaal voor. Alles wat Arma vroeg deed hij gelijk. He loves the camera! Toen zijn one minute of fame voorbij was vroeg hij direct ‘wat mag ik nu aan en mag ik nog een keer’? Helaas jongen dit was het…

Goodiebag
Terug omkleden was er niet bij na de foto’s. Die lekker zittende kleding ging niet meer uit!! Duidelijk dus dat deze jongen helemaal blij is met zijn nieuwe outfit. Ik weet wel wat hij de komende tijd gekozen gaat worden als we voor zijn kast staan! Bij het afrekenen kregen we een prachtige goodiebag en mocht Mats ook nog eens sokken uitkiezen van Carlijn Q en een heerlijk koekje van Sprinkles Bakery. Ik weet gelijk waar we taart gaan bestellen voor zijn verjaardag binnenkort!

Het was een heerlijke ochtend bij Kids Department. We zijn heerlijk verzorgd en gingen tevreden in de auto om daarna nog even lekker uit te waaien op het strand! Gelukkig werd het snel droog en heeft een groot gedeelte van de kids nog lekker buiten foto’s kunnen maken. Benieuwd naar Mats zijn outfit en de andere kinderen die gestyled zijn bij Just by Manon? Ze zijn online te vinden via alle social media kanalen en de JustbyManon website.

Vond je deze blog leuk? Volg Vivian dan op Instagram via @hartendieven.

Let's meet the crew - Part 3

21 april 2017 0

In deze derde editie van 'Let's meet the crew' is het de beurt aan Marloes om 5 vragen te beantwoorden. Marloes is de jongste aanwinst bij Kids Department. Sinds 1 april staat zij op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag in de winkel.


 1. Kun je jezelf even voorstellen?
  Ik ben dus Marloes, 31 jaar, ik woon samen met m'n vriend en zoontje in Oud-Rijswijk.M'n ontspanning vind ik in strijken - ja echt haha - . Verder vind ik uit eten gaan met m'n gezin, familie en vrienden heel fijn en ben ik een echte zon-liefhebber, dus laat de zomer maar komen!
 2. Hoe ben je eigenlijk bij Kids Department terecht gekomen?
  Mijn ouders wonen in Naaldwijk, wij in Oud-Rijswijk. Ik reed regelmatig langs Kids Department onderweg naar m'n ouders. Uit nieuwsgierigheid ben ik er een keer binnen gelopen en gelijk klant geworden, want wie kan al die "snoepjes" in de winkel niet weerstaan?! Mijn vriend en ik hadden tot voor kort een restaurant in de haven van Scheveningen. Ronny en Brenda kwamen daar wel 'ns eten met hun zoontje Kian. Toen ik vertelde dat we het restaurant gingen verkopen, is zo het balletje een beetje gaan rollen en ben ik uiteindelijk bij Kids Department komen werken.
 3. Je hebt een zoontje, Tyler Dean. Hoe kun je zijn kledingstijl omschrijven?
  Stoer! Toen Tyler nog klein was, deed ik voornamelijk donkerblauw bij 'm aan, naarmate hij ouder werd, werd het meer zwart, nu vind ik het leuk om dit te combineren met fel rood, bordeaux rood of een echte eye catcher met veel kleur.
 4. Waar haal je je inspiratie vandaan om kledingcombinaties te bedenken?
  Voor Tyler vooral vanaf instagram - volg me via @loesjehartjetyler - en vanaf pinterest, daar zitten we met Kids Department ook op trouwens. In de winkel word ik geinspireerd door Brenda, Lisette en Fleur, wat kan ik veel leren van de dames, helemaal leuk.
 5. Tip voor de klanten: welke basics mogen niet ontbreken in de kinderkledingkast?
  Voor de meiden vind ik de grijze Miss Ruby Tuesday jacket echt een must, geweldige jas.
  Voor de jongens vind ik qua basics alles van Little 10 days helemaal super, vooral de korte zwart/blauw-wit gestreepte jogging broek. Die overigens ook weer heel leuk voor de meiden kan, met een leuke tanktop. En voor de allerkleinsten vind ik Emile et Ida helemaal top, de zachte lieflijke kleurtjes, zo lief.

Volgende keer is het de beurt aan het 'jonkie' van Kids Department: Fleur.

Swimwear met UV protection

20 april 2017 0

Veel swimwear items zijn beschermd met een UV protector. Maar wat betekent dat eigenlijk? En is het wel nodig?

Swimwear met een UPF (Ultraviolet Protection Factor) maakt zonnebrandcrème smeren overbodig. De beschermende factor is namelijk verwerkt in de stof. Zo kan je kindje lekker in en uit het water en heb je ook geen gedoe met die vervelende zandkorrels. Bovendien is de stof lekker licht en droogt snel op. Zorg ervoor dat de beschermende kleding niet te strak zit, want dan rekt de stof op. En dat gaat ten koste van de beschermende factor. Vrijwel alle Items hebben een UPF factor tussen de 40 en 50. Dat is ruim voldoende om een hele dag in de zon te blijven. Natuurlijk moet je wel altijd de 'blote' delen van je kindje met zonnebrand insmeren!
Onze swimwear collectie is zeer uitgebreid. De volgende merken zijn beslist de moeite waard om te bekijken: Molo - Mini Rodini (Wist je trouwens dat alle badkleding van Mini Rodini is gemaakt van recyclede visnetten?) - Soft Gallery - NuNuNu - Sproet en Sprout.


Patched up!

15 april 2017 0

Jij doet toch ook al mee aan de patches trend? Bij onze kids zijn de speldjes, pins en strijkpatches van Meri Meri een grote hit. De strijkapplicaties zijn zo makkelijk om een klein gaatje mee te verhullen (en Kian, de zoon van Brenda, heeft ze nogal vaak). En wat nog leuker is, ze kosten maar € 6,50 per twee. Naast de stoere jongenspatches hebben we ook hele toffe voor de meiden. Heb je een beetje een saai (jeans) jasje? Versier 'm dan met geborduurde speldjes (€ 9,95 per 3) of pins. Hoe meer, hoe beter!
P.S. Meri Meri heeft ook te gekke kettinkjes en haarspeldjes in de collectie.
Shop meri Meri hier.