CarlijnQ

De collecties van CarlijnQ zijn razend populair. De grappige illustraties en vrolijke kleuren zijn kenmerkend voor het merk. Door de jaren heen zijn de collecties steeds meer uitgebreid en de leggings, jurken, longsleeves, joggers en sweaters zijn een vaste waarde binnen het assortiment.

Duurzaamheid is een belangrijke peiler bij CarlijnQ Alle items zijn organic en op een verantwoorde manier geproduceerd (GOTS gecertificeerd).

Twijfel je over een item, neem dan gerust contact met ons op over de maat of pasvorm.
Ben je op zoek naar een sale item van CarlijnQ? Klik dan hier.

Producten 1-32 van 48

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Wat je verder nog wilt weten over CarlijnQ

Wij wilden weten hoe Carlijn is begonnen met haar label. En waar ze iedere keer weer de inspiratie voor nieuwe collecties vandaan haalt. En hoe is het nu eigenlijk om zo’n bekend duurzaam label in de markt te zetten? Carlijn geeft antwoord.

1.     Je bent nu al een aantal jaar bezig met je eigen kledingmerk. Wat was de trigger dat je destijds een kidslabel opzette? 

Het klinkt vast raar, maar het is nooit mijn intentie geweest om een kidslabel te beginnen. Ik ben er echt een beetje ingerold. Zoals sommigen vast nog wel weten ben ik ooit begonnen met het maken van wat ledikantdekentjes en leggings tijdens mijn zwangerschap van Doris. Dit liep een beetje uit de hand en ben toen eens gaan nadenken of ik er überhaupt mee verder wilde na mijn bevalling, want ik had echt een superleuke baan. Ik zag wel veel kansen en ik houd wel van een uitdaging. Na goed overleg met mijn vriend besloten om er voor te gaan en toen alles omgegooid en vol gas met CarlijnQ aan de gang gegaan.

2.     Wat zijn de kernwaarden van het merk CarlijnQ?

CarlijnQ staat voor (gecertificeerd) organic kinderkleding, dat makkelijk & goed draagbaar is en eenvoudige maar herkenbare prints voor kinderen. Vooral niet te veel toeters en bellen of onhandige kledingstukken. Dus makkelijke leggings, broeken en longsleeves. Een kind moet kunnen spelen en ravotten zonder te struikelen of ergens achter te blijven hangen. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen, kinderen blijven en geen mini-volwassenen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen die werkt aan de kleding van CarlijnQ, ook behoorlijk wordt betaald en behandeld. Geen kinderhandjes of andere nare dingen. Dit kunnen wij volledig uitsluiten omdat we GOTS gecertificeerd zijn. Niet alleen onze stoffen, maar ook alle bedrijven die aan de productie mee werken, inclusief wij zelf.

3.     Hoe gaat zo’n proces van ontwerp tot productie eigenlijk in z’n werk? Korter gezegd: Hoe lang duurt het voordat jouw ontwerp daadwerkelijk in de winkel ligt?

Ik heb heel veel lijstjes in mijn telefoon, met allerlei thema’s, kleuren combi’s, ideeën voor printjes etc. Ik sla alles wat ik zie als ik onderweg ben, of TV kijk, op. Wij beginnen meestal 1,5 jaar voordat een collectie in de winkel ligt al met het thema te bedenken en het grof uit te werken. Dit duurt meestal een maand of 2-3. Je schrijft wat op, je tekent wat uit en dan laat je dat even een tijdje liggen. Daarna ga je weer verder, verscheur je wat dingen en uiteindelijk komt er dan een collectie uit rollen. Een jaar voor de collectie in de winkel ligt is deze al volledig uitgewerkt en doorgezet aan de producent zodat deze kan beginnen met het maken van de stoffen etc. Soms komt een kleur niet helemaal lekker uit te verf (letterlijk) en moet dit nog aangepast worden. Hetzelfde geldt voor een printje, dat kan soms helemaal niet zo tof zijn in het echt, dan moet er last minute iets anders voor in de plaats komen. Het is een redelijk stressvolle bedoening zo tegen de deadlines aan. Maar als de samples (van bijvoorbeeld de leggings, shirtjes en sweaters) er dan zijn en het plaatje klopt, dan doe ik een dansje. Er is niets zo geweldig dat als er vanuit een idee, iets tastbaars wordt gemaakt én dat het dan ook nog eens supertof is.

Hoe valt CarlijnQ?

Over het algemeen valt CarlijnQ iets langer. De items hebben een slanke pasvorm.
Twijfel je over een item, neem dan gerust contact met ons op over de maat of pasvorm.

CarlijnQ Sale

Ben je op zoek naar een sale item van CarlijnQ? Klik dan hier.